23. 11. 2009.

..a od šala ni "Š"...

khm...


od kako znam za sebe, uvek sam htela da imam duuuuugačak šal... ali onako stvarno jako, jako, jako, duuuugačak... naravno, nigde nema da se kupi takav... ili bar ja ne umem da nađem... (ali dobro... to je za neku drugu temu :))...

... ovo je bio moj novi projekat... u koji sam krenula sa puno entuzijazma (i nešto malo manje nego potrebih živaca, ali dobro :) ...)... i ovo je trebao da bude ŠAL... kažem trebao... jer, kada sam ga skinula sa razboja... ispalo je da to nije šal...



naime... jeste on mekan... i jeste jakooo dugačak... (mada moglo je i duže, ako ćemo iskreno :) ), ali je krut... i nema nikakav pad... ne znam da li me razumete... ali... NEŠTO MU FALI... to je definitivno... :)



... e sada... šta ću sa njim... ne znam...
možda će da posluži kao ukrasna stazica... hmm...

a možda bude malo bolje, kada ga operem?.... sumnjam... hmm...
biće da je greška što sam za osnovu stavila pamuk... (ne znam zašto sam se bojala da vuna neće niti dovoljno izdržljiva i da će "pucati"... heee)

5 коментара:

heklica је рекао...

Ja ti nemam pojma o tkanju, ali pošto volim biti u svakoj čorbi mirođija, ostaviću komentar :)))

samo uzgred: pa ne mora svaki šal da bude mekan i da ima lep pad, ovo će biti šal koji je drugačiji, ja ga ne bih parala.

bensedin art је рекао...

E, caka je u tome da osnova ne sme da bude retka. Mora da bude gušća nego kod krpara i to mnogo. To znači da gustina niti osnove treba da bude dve trećine santimetra. Možda sam sad zakomplikovala ali probaću još jednom: Predivo koje hoćeš za osnovu namotaš na 1 cm dužine (na lenjir). Dve trećine ovog broja je dobra gustina. Probaj još jednom, i biće dobro sigurna sam!

Drangulije је рекао...

misha- hvala na komentaru... :)
tanja- bice da mudro zboris... ovo je super savet, koji sam mogla da dobijem... :)
problem je onda u mom razboju :)) imam vertikalni, kojem ne moze da se menja "brdo"...
mada, ovo i nije "brdo" cisto je neka vodjica za osnovu... (ja je tako zovem)... kada kupim onaj horizontalni... eee... onda cu moci da pravim nesto odevno... sada nema sanse...
(ali neka... polako)

uncafediarte је рекао...

Sal ti je dobra ideja.
PS.probaj da radis novogodisnje stvari i nakit.

Unknown је рекао...

Mislim da je trebalo manje sabijati potku, to hoce da ukruti sal, pogotovo ako je potka debela. Eto, pokusala sam pomoci. Pozdrav!