3. 12. 2013.

"Dekoracije"

Mislim, ni ja sama ne znam da li su prave dekoracije :) Imam običaj da svoje stvari ne potenciram po kući previše.
Ali, u svakom slučaju, evo jedan da kažem, praznični venac... sa sve svećama iz kalupa pravljenim po ovom tutorijalu :)

Možda nekome bude zanimljivo, ili inspirativno...

Venac u kojem su poređane sveće je napravljen od papira. U potpunosti :)
"Obruč" je napravljen od papira dimenzija A4 (običan beli za kopiranje, mada mi se čini da je malo deblji, tj. rekla bih da postoje i tanji-kako me bar sećanje služi) a ovi cvetići od običnog novinskog papira, koji je isečen u krugove, cvetiće i slične manje više pravilne oblike. Kasnije, kada sam sve zalepila, i malo izgužvala papir, radi zanimljivije teksture, uzela sam zlatnu boju u spreju (jer kao što znate... iz ovog posta... samo tu izgleda da imam u kući :D) i lepo obojila...

A sveće ustvari ovako izgledaju, kada se izvade iz "venca".
Ljubičaste, sa srebrnim šljokicama, koje su nasumično zalepljenje. Doduše, sada vidim da bi bilo bolje da sam ovu drugu ipak niže ukrasila sa šljokicama, jer su ostale manje- više u nekom pravilnom rastućem nizu. Ali ok, to je možda do moje opsesivne faze- sve mora da je u nekom paru, simetrično i slično tome (ludim već od toga, priznajem)
I, da... ove dve što su malo oštećene, (jedna deluje da je odlomljena, a druga kao da sam kopala po njoj :D) su ovakve izašle iz kalupa. Ne znam kako i zašto, prava je to misterija, jer sam sve radila od istog kartona. 
(i sada vidim, da su mi sve sveće koje radim za nas kući, obavezno ovako malo falične, što verujem da ste već i sami shvatili, ako ste kliknuli na prethodni link)

U svakom slučaju, zelena faza, koju sam najavila pre izvesnog vremena, na FB stranici Drangulije, se nastavlja. Čisto da se ne misli da su Jelkice sve što je bilo zeleno... :)

5 коментара:

Nena3110 је рекао...

Vrlo lepo, zaista si prava umetnica:)

Анониман је рекао...

Jako lijepo!

mima је рекао...

Prelepe su, ljubicasto sa srebrnim sljokicama je uvek dobitna kombinacija! Slazem se da bi mozda bilo bolje da si ih postavila po rastucem redosledu, ali svakako su lepe :)

Martina је рекао...

Predivne su svijeće, u predivnoj ljubičastoj boji.
Lp, Martina

Drangulije је рекао...

:) hvala vam ljudi moji blogeri :D Drago mi je da još dolazite da zavirite u moj svet!