01.05.2013.

Aranžiranje

Odlučila sam se da uradim nešto drugačije, sa mojim svećama... :) tačnije da ih aranžiram.
Imala sam par pokušaja, koji i nisu mnogo bili uspešni... Naime, pokušala sam da napravim sama pletene korpe i tacne od papira, gledala sam gomilu tutorijala i na kraju mi nije uspelo, a nisam lako odustajala, zaista. Radila sam nekoliko dana, čak sam par puta počinjala sve iznova... ali prosto nije mi se dalo. No, to ne znači da neću pregledati još koji put tutorijale i okušati sreću. Razmišljala sam i da kupim staklene i keramičke tanjire, i na njima napravim neke od ideja, ali... više sam za varijantu da ja sama uradim sve od početka do kraja, da bude potpuno sve ručni rad :) tako da, ovo je neka od opcija koju ću odraditi jednom... i možda.

Kako je bio već jedan Uskrs, a drugi nastupa uskoro, to mi je bio odličan povod da nešto konkretno i pokušam.
Pošto je vreme bilo tako kako jeste, a travu se nisam setila da posadim da je imam, iskoristila sam bršljen. Veoma je zahvalan za rad :) 
Napravila sam sveće u obliku jaja (ideja mi je sinula još davno, davno, ali pošto ja sve ideje moram da dooooobro prespavam, i razmislim o mogućim prepremaka i samim tim i rešenjima, realizacija je dugo čekala), i to u ljusci :) Doduše, bilo je teško zadržati oblik ljuske u potpunosti, što zbog krtosti, što zbog toga što ja kroz te male rupice, sa još i fitiljem, nisam zaista mogla da sipam parafin. Ali nikako! Pre sam napunila držač za jaja (pa je nastao problem kako kada se sve to ohladilo i steglo, da izvadim jaje :P) pa je sve ovo dovelo do toga da se rupice moraju proširiti, pa sam negde i preterala... 
Kao u ovom slučaju :)

Ram je urađen od suvih grančica koje su spajane vrućom plastikom...
Zanimljivo kod ovog rama, jeste da može da stoji i horizontalno, da ne kažem ležeći, kada su u pitanju veće sveće. Mislila sam ga da obojim u belo... ali možda ću, kada mi dosadi ovako. (iskrena da budem, svo vreme dok sam radila sa ovim grančicama, bila sam ubeđena da imam i beli auto lak, pa ću kao časkom to da poprskam, ali avaj... loše sam mislila) 


Zatim imamo jedno čokoladno jaje... Smešteno u malom gnezdu :)
Ovo jaje je bukvalno ovako izašlo iz ljuske (ok, ljusku sam morala da gulim, kao i kod pravih jaja :) ), nisam ja tu ništa radila... čisto da se zna, jer je tu kod fitilja malo čudan oblik, za razliku od ostalih. Verovatno je, i pored toga što je ljuska izgledala pravilnog ovalnog oblika od spolja, unutra prosto ovako nepravilno :) ili sam prosto ja nešto zeznula. Čujte, baš ništa nije nemoguće, u mom slučaju.


I još jedno ljubičasto, sa dodatkom srebrnih finih šljokica, koje ne znam koliko mogu da se vide...


Kod ovog "gnezda" je dobro to što može da posluži i za ostale sveće, koje imaju čak i veći prečnik... Pa sam sigurna, ako ovaj siroti bršljen izgura još neko vreme, da će se tu fotografisati još neka sveća :)


4 коментара:

Snežana Maricic је рекао...

Ja se tebi zaista divim, za ovo treba strpljenja i umeća.
Posebno volim taj tvoj osećaj za posebnost, tako da je divan i ramić od pruća, meni se sviđa natur varijanta, a i gnezdo od bršljana je vrlo lepo.

Drangulije је рекао...

Snežana, hvala na divnom komentaru :)

tina.b. је рекао...

Slatka su jajca! Jesam ja to dobro razumila da su ti za kalup poslužila prava jaja?! Svaka čast na trudu!

Drangulije је рекао...

Da, da Tina, prava jaja :)
Hvala na poseti :)