06.12.2008.

...


Ovo je novi član našeg domaćinstva, iako nije planirano. Naime, ja sam je pronašla na ulici (i verovatno sam bila jedina koje je čula kako mnjauče, iako je gomila ljudi prolazila pored glavnog puta) i odnela kući (akcija spašavanja je trajala dugo, pošto je maca bila u cevi, i nije planirala uopšte da izađe odatle, ali smo je namamili naravno- HRANOM)... Prvobitan plan je bio da je nekome (što se narodski reklo) "uvalimo" ( jer imamo već 3 odrasle mačke i jedva nekako razdelimo naše mačiće), ali još uvek je kod nas.
Još uvek nema ime (iako sve naše mačke imaju- i to u zavisnosti koje knjige čitamo ili čijim likom smo inspirisani u tom momentu- ha ha-, bolje da ne znate kako se zovu)... ali bojim se i da se ne bi odazvala ni jednom.
Veoma je divlja i divna u isto vreme. Često se dešava da kada je (konačno) ja uhvatim, (a zanimljivo je da mog tatu prosto obožava, iako je on bio zagovorenih da što pre mačku "uvalimo", a to je jako retko (nezahvalnica mala :) ) ume da prede do besvesti, ali u isto vreme i da bude strašno ljuta i da grize... Hm... da li ima neki poremećaj? :)
... Kako god bilo, sada je naša maca, koja još uvek nema ime...

A imam ja i kucu sa ulice, koji ima ime... (Kosta, skraćeno od Konstantina)... i koji je poput mace, prosto nepredvidiv... Nekada težak za saradnju (u smislu da (kao) NE ČUJE), ali veoma pametan... i veoma živahan..
Ova slika je skorija, i jedina gde je miran... (ne pitajte kako sam uspela), na svakoj slici je uglavnom u pokretu, zamuljan, ili isečen na pola!

Kosta sada


Kosta nekada
(ko bi rekao da je bio ovako mali, kao mrvica?)


Ovo možda nema neke veze sa kretivnim radom, ali pošto je napolju vreme užasno i ima malo svetla, ne mogu da napravim dobre slike stvari koje sam ovih dana pravila... pa eto, da stavim bar nešto novo...

:)

3 коментара:

SHISHKA је рекао...

Draga moja Biljo, kamo lepe sreće kada bi svako imao dobro srce kao i ti pa udomio po jednu macu ili kucu koji su na ulici jadni i gladni!!
Neka ti je srećno mačence, mazi ga i pazi!
Ljubav će ti se vratiti, životnje to osete :)))

januar је рекао...

Joj, maca je prelepa! Za imena, nemoj da se stidis, i nasi ljubimci su dobijali najcudnija imena.
Ja ne bih mogla uvaliti nikom cicu, kad sam je vec spasila... meni zivotinje odmah prirastu za srce :) Sto rekla Shish, zivotinje osecaju ljubav, bice ona prava mala mazulja :)
Joj, Kosta je strava!

tamaris је рекао...

joj Biljo,oboje su divni!!!
a još divnije je to što ih skupljaš po ulici :) i ja to vrlo često radim :)