6. 8. 2015.

Nove zanimacije...

Već neko se zanimam sa reciklažom konzervica :D
Najavu za te aktivnosti mogli ste da vidite na FB stranici, i to sa ovom fotografijom:


Naime, sve je počelo od jedne konzerve (kada vam mačka jede samo fine stvari... onda se te konzerve nakupe :) ) i činjenice da želim da pravim i malo drugačije sveće. Pod ovim drugačije mislim na "normalnije" i uobičajnije. Tako da kažem... (ideje su kako u glavi, tako i na papiru, samo, čekaju se materijali da se krene u ozbiljnu "proizvodnju") Jedna od ideja je bila i da se prave male, plutajuće sveće, između ostalog (iako sam nešto slično tome već pravila, poput ovog i ovog :) ) pa je onda to dovelo to toga da male sveće mogu i ovde da se iskoriste... I tako... kod mene jedna stvar pokeće barem još 10! (još samo da krene realizacija svega u što kraćem roku i sve će biti ok :D )
Na fotografiji gore se vide dva "svećnjaka", ne znam koji im je pravi naziv, pa ako neko zna, neka skrene samo pažnju, i jedna vaza.
Još uvek razmišljam šta je sve moguće napraviti, i idem dobrim putem, bar mislim. ALI, ideje su svakako dobro došle :D

Ono što me ustvari najviše fascinira kod ovih "bušenih" konzervi je svetlo koje bacaju oko sebe! Za napolju su predivne. Zamislite samo, sedite napolju, bez svetla, samo sveće gore u ovim konzervama... MILINA! :D







Ova bela je moj prvenac... I naravno, valjda po nekom automatizmu- ljubimac :D Bela boja spolja i crna sa unutrašnje strane mislim da je odlična kombinacija!
Doduše, pogledajte i obratnu kombinaciju, pa presudite i sami... (crna spolja, bela unutra deluje da daje manje svetla, ili je možda stvar samo u motivu... Ni sama nisam sigurna)







Inače, pored ovih konzervica-svećnjaka, ovih dana se radilo i na papirnim cvetićima... Koji su čisto dekorativni- tj. za potrebe fotografisanja... Nadam se da će mi poslužiti još koji put. (posebno sam zadovoljna kako je sve ispalo na ovom ramu (koji je pravljen još u osnovnoj školi, za potrebe domaćinstva i čuvenog tkanja :D)- nadam se da možete da vidite na fotkama o čemu pričam)...

2 коментара:

Nena3110 је рекао...

Divno je baviti se reciklažom, mnogo toga se umesto bacanja može lepo iskoristiti.
Limenke kao svećnjaci-uvek mi se to dopadalo, a ti si se potrudila i svemu dala lični pećat.
Zadivljena sam!

Drangulije је рекао...

Snežo, imaš pravo :D
A i ja uživam dok ovo buškam :D zanimljivo je :D
Kasnije, kada se stavi sveća i svetlo izgara, kroz rupice, bude milina!
:)