10. 4. 2012.

Sugar...

Imam jedan mali problem... 
Imam ideju, ali ne znam kako da je realizujem. Ovo je oblast u kojoj nemam uopšte iskustva...


Naime, negde u februraru/ martu, sam počela da crtkam malo (davno sam to radila, pa rekoh da se prisetim)



Onda mi je palo na pamet, pošto mi se već dopalo kako izgleda to moje igranje, da bih mogla da napravim nešto od njih...



Pitanje je bilo da li mozda da budu broševi?
Hmmmm...
I onda sam razmišljala i razmišljala, ali pošto ništa nisam smislila, i kako sam naišla na gomilu problema, rekoh vreme je da se trazi za pomoć...

Potreban mi je savet i mišljenje, da li od ovog vredi da se išta pravi, i ako vredi, da li to da budu broševi?
Naime, mislila sam da mozda isečem grančice u tom nekom obliku i onda zalepim sličicu od gore... Ali sledeće pitanje je bilo, čime i kako zalepiti i čime i kako zaštiti površinu.
Moram da napomenem da je ovo običan beli papir :) radila sam sa HB olovkom, vodenim bojama, nešto malo sa temperama i crnim flomasterom (na kojem piše da je za CD/DVD)...
Naravno, moram da napomenem da nemam ništa od lakova, lepkova i ostalih stvarčica koje se koriste za dekupaz tehniku :) te ako postoji neka "zamena" :) to bi bilo odlično...

Hvala unapred :)

14 коментара:

Biljana је рекао...

Dobro rešenje bi bila..hm..kako se kaže..."skrčljiva folija" upotrebljava se za nakit i slično, naprimer na tu foliju se udari pečat, pa oboji, onda sa grijačem ugrije i onda se ona skrči.... pa možda bi bilo dobro probat na nju nacrtat... to bi bilo super za broš jer je dosta čvrsto.

Bi_bop је рекао...

crtkarije su ti odlične...ja bi to pretvorila u broševe,obožavam sako prekrcati istima jer onda nije onako poslovno-dosadan.Nažalost bez ljepila ništa...imam jednu sliku u dnevnom boravku koju sam napravila takozvanom dekupaž tehnikom i koristila sam ljepilo za drvo koje je super otporno i brzo se suši ali bez njega :((
nažalost ti ne mogu pomoći

Jovana Djordjevic је рекао...

uu super su!
divno bi se uklopili na neku čestitku ili kao ukras u nekom albumu!
što se dekupaža tiče, mislim da možeš da koristiš drvofix da ih zalepiš na drvenu površinu, ali ne znam da li bi se razmazivala boja od gore :s
takođe, možeš da ih skeniraš, printaš i onda od te sličice transferišeš na polimersku glinu ;)
svašta može da se radi, pošto su prelepi! nemoj ovde da staneš što se crtanja tiče! :)

bensedin art је рекао...

Neću ti biti od neke pomoći, jer ne znam šta treba da uradiš!
Ali, meni se tako jaaako dopadaju tvoji crteži, da bi bilo lepo da nam ih malo češće pokazuješ:)))

Lenka је рекао...

A da probaš da ove super slatkiše naslikaš na eko koži akrilnim bojama, onda ih izrežeš i pretvoriš u broš? Slikice su stavrno preslatke!!!

mima је рекао...

Bas su ti slatki crtezi <3
A da probas da ih prelijes vrlo tankim slojem tecnog fima da ih zastitis?Onda mozes da napravis podlogu od cega god hoces u tom obliku,pa da budu bros,privezak...(glasam za bros uvek,obozavam ih).
Ili da probas sa debljim hamerom i nekoliko tankih slojeva laka za nokte?hm.

Drangulije је рекао...

Hvala svima na odlicnim idejama. Imam o cemu da razmisljam.
Sto se tice ideje za lepilo za drvo, imam ga, ali se iskreno bojim da bi se crtez nekako izvitoperio.
I ja sam sama razmisljala o nekom kartonu/ lepenci, a Mimina ideja za lak za nokte nije ni malo lose. Taman da se fino sve zastiti.
Moracu da pokusam jedan crtez tako da "zrtvujem" pa da vidim kako ce ispasti...

Jos jednom, hvala vam na idejama kao i pohvalama... :)

Анониман је рекао...

Ovo ti je super ideja za magnete za frižider. :)

heklica је рекао...

Crteži su ti odlični, ja bih to pretvorila u dizajn za notese, sveske, koverte i drugu papirnu galanteriju.

Drangulije је рекао...

:) Hvala opet :)
Heklice mozda bih i ja :D to tako pretvorila, ali vidis, nemam pojma kako se to radi :)

dunja је рекао...

Sjajni crteži, ja bih od toga napravila špangice ili broševe

Анониман је рекао...

slatki su! Probaj razrijedit drvofiks s vodom, njime premaži drvo, pričekaj da se pinkicu osuši, ne skroz, i onda priljepi slikicu tako da je suhim kistom pritišćeš na drvenu podlogu. Samo, nisam sigurna kako će lak reagirat na nezaštićen papir tako da mislim da je bolje da ga ljepljenja ostaviš takvog kakav je.
Meni se ona ideja s čestitikama i notesima čini super!

Rada Danilovic је рекао...

Baš si me prijatno iznenadila sa ovim crtkarijama:))...mnogo mi se svidja kako to radiš ! Ja sam slično nešto odradila tako sto sam drvofixom(ali za stolare-gušći je) prešla preko komadića lesonita ili drveta a onda stavila slikicu i pažljivo prilepila bez nekog posebnog razmazivanja. E onda sam stavila veću količinu lepila i mazala prstom preko sličice da se mehurići istisnu...ostaviti sve onako da se beli jer posle sušenja to postane providno...ako ima nabora lepka dok je mokro,zagladiti vlažnim prstom od vode. To isto sam radila i na parčetu gline i super je ispalo...ja sam tako radila magnetiće ,ima na nekom od mojih postova slika...Eto tako bih ja pravila brošić :)

Drangulije је рекао...

Hvala Tina, iz nekog razloga, a ne znam kog, nisam odgovorila na tvoj predlog, pa se izvinjavam. Hvala na ovoj ideji i savetu.
RadArt-a :) hvala na lepim recima. Za sada sam odlucila da uradim nekako drugacije, pa cu videti i testirati kako izgleda i reaguje. Pisacu svakako o tome :)